Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Primarii vor fi târâți în instanța de judecată, în loc să caute soliții – APL ripostează

Abonare
Discutăm subiectul cu expertul CALM, Alexandru Morcov, dar și directorul Congresului Autorităților Publice Locale, primarul de la Selemet, Tatiana Badan
În data de 7 septembrie, deputații PAS Vasile Grădinaru și Igor Chiriac au înaintat un proiectul de lege care prevede ca orice consilier local și reprezentanți ai ONG-urilor să poată contesta în instanță deciziile APL.
Igor Chiriac a argumentat că, „societatea civilă va deveni participant activ la procesul de luare a deciziilor publice, iar cele ilegale vor putea fi contestate”.
„În calitate de consilier local, la moment poți lupta doar politic ca o inițiativă ilegală să nu ajungă un act ilegal. Dar din momentul votării, consilierul nu mai poate face nimic. Noi credem că aleșii locali și asociațiile obștești trebuie să aibă posibilitatea să conteste actele normative ale APL-urilor în instanță”, a declarat la un briefing Vasile Grădinaru.
La rândul său, directorul executiv al CALM, Viorel Furdui a calificat acțiunile ca fiind o „Lovitură dură asupra bugetelor locale”.
Printr-un mesaj public adresat deputaților și membrilor Guvernului, directorul executiv al CALM, Viorel Furdui, și-a exprimat speranța că promisiunile din campania electorală referitoare la asigurarea unei autonomii locale reale nu vor rămâne simple „declarații sterile”.
Discutăm subiectul cu expertul CALM, Alexandru Morcov, dar și directorul Congresului Autorităților Publice Locale, primarul de la Selemet, Tatiana Badan.
Fluxul de știri
0