Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a părăsit sala de plen: Care este motivul

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Abonare
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a părăsit sala Parlamentului. Aceștia s-au arătat indignați după ce fracțiunea a propus să fie introduse pe ordinea de zi mai multe proiecte, dar au fost respinse de majoritate.
CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a părăsit sala de ședințe a Parlamentului. În cadrul ședinței, deputatul Zinaida Greceanîi a anunțat că toți colegii săi de fracțiune au decis să plece din motiv că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus astăzi ca mai multe inițiative legislative să fie incluse pe ordinea de zi pentru a fi dezbătute și votate, dar acestea au fost respinse de majoritatea parlamentară.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Politică
Parlamentul a demis in corpore Comisia Națională a Pieței Financiare
Amintim că astăzi deputații vor să voteze modificarea Constituției ce prevede termenul inițial de numire a judecătorilor și selectarea judecătorilor Curții Supreme de Justiție, precum și concretizarea rolului Consiliului Superior al Magistraturii în procesul de autoadministrarea sistemului judecătoresc, a componenței și competențelor acestuia.
Aceste schimbări se adoptă cu votul majorității constituționale, adică cu sprijinul a cel puțin 68 de deputați. Fracțiunea parlamentară PAS are 63 de mandate în Parlament, iar pentru modificarea Legii Supreme sunt necesare voturile a încă cel puțin cinci aleși ai poporului din opoziție.
Fluxul de știri
0