Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

De când Zelenski a început să-i urască pe ruși - deputat ucrainean

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski  - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Abonare
Deputatul Radei ucrainene a explicat de când, în opinia sa, președintele ucrainean Zelenski a început să-i urască pe ruși.
CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Deputat în Rada de la Kiev din cadrul partidului „Platforma de opoziție - pentru viață”, Ilia Kiva, a explicat la postul TV „Primul independent” de când președintele ucrainean Vladimir Zelenski a început să simtă ură și dușmănie față de ruși, transmite RIA Novosti.
Parlamentarul a amintit că, deși retorica agresivă față de Rusia domină în discursurile actuale ale președintelui Ucrainei, viitorul șef de stat avea gânduri complet diferite înainte de a-și începe cariera politică.
"În ce moment Zelenski i-a simțit pe ruși ca dușmani? Pentru că în 2014 Zelenski ținea cu succes discursuri în piețele din Lugansk, Gorlovka. <...> Atunci spunea că suntem un singur popor, avem o singură istorie. Și se pare că, <...> odată ce o persoană trece linia puterii, începe imediat să-i simtă pe ruși ca dușmani.
Deputatul a subliniat că declarațiile șefului statului despre soluționarea militară a conflictului de la Donbass și „războiul” cu Rusia vizează o audiență internă, întrucât, sub masca „ciocnirilor militare”, pot ascunde eșecurile și gafele Kievului oficial. Însă, potrivit lui Kiva, o astfel de strategie devine din ce în ce mai puțin eficientă deoarece ucrainenii încetează să mai creadă în astfel de declarații.
Fluxul de știri
0