Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un colonel de la Apărare a ajuns în arestul Comenduirii militare

© Sputnik / Vitaly Belousov / Accesați arhiva multimediaArest
Arest - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Abonare
Pentru a pune în buzunar 800 de euro, comandantul Centrului militar teritorial Edineț al Ministerului Apărării i-a promis unui tânăr că îl va scăpa de armată.
CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Un colonel al Ministerului Apărării a ajuns în arestul Comenduirii militare a Armatei naționale după ce a încercat să-l scape pe un tânăr de armată. El ar fi cerut pentru serviciul său suma de 800 de euro.
”În virtutea statutului și funcției pe care o deține, colonelul ar fi promis eliberarea documentului de recrut, fără ca tânărul de 18 ani să fie încorporat și să-și îndeplinească serviciul militar în cadrul Forțelor Armate. Funcționarul ar fi condiționat ca banii să-i fie transmiși în câteva tranșe, prima fiind de 200 de euro, împreună cu pachetul de acte necesare”, precizează CNA într-un comunicat.
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2021
Societate
Au pretins mită pentru un permis de conducere, dar iată ce au pățit
Colonelul a fost reținut în flagrant delict, în momentul primirii celei de a doua tranșe din suma extorcată, și anume 600 de euro. Funcționarul a fost plasat în arestul Comenduirii militare a Armatei naționale.
Oamenii legii au pornit o cauză penală pe corupere pasivă. Pentru infracțiunea ce i se incriminează, dacă va fi găsit vinovat, comandantul Centrului militar riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani cu amendă în mărime de la 80 000 la 120 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.
Fluxul de știri
0