Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

S-au încheiat exercițiile militare ruse-belaruse Zapad-2021

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaZapad-2021
Zapad-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Abonare
Astăzi s-au încheiat exercițiile strategice comune ale Rusiei și Belarus „Zapad-2021”
BUCUREȘTI, 15 sept – Sputnik. Exercițiile strategice comune ale Forțelor Armate al Rusiei și Belarus “Zapad 2021” s-au încheiat, ceremonia oficială de închidere a avut loc pe poligonul Mulino din Nijni Novgorod, a anunțat miercuri Ministerul Apărării al Rusiei.
“Exercițiile Zapad-2021 au arătat că suntem capabili în termeni scurți să creăm grupări puternice între diverse tipuri de trupe, să planificăm acțiuni militare în orice direcție, să curmăm orice agresiune, să cumințim cu o lovitură hotărâtă orice inamic”, a declarat viceministrul, general-locotenentului Iunus-Bek Evkurov, în trimpul discursului rostit pe poligon.
La eveniment au participat și militarii unităților și subdiviziunilor Districtului Militar Vest al Forțelor Armate ale Rusiei, reprezentanții conducerii și personalul contingentului militar al forțelor armate ale Armeniei, Belarus, India, Kazahstan, Kârgâzstan și Mongolia, precum reprezentanții delegației militare din Sri Lanka.
Potrivit rezultatelor exercițiului, cei mai distinși militari din contingentele militare ale grupului de forțe ale coaliției au fost recompensați cu premii departamentale de la Ministerul Apărării din Rusia.
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова и спецпосланника Генсекретаря ООН по Сирии Г. Педерсена - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Rusia
Lavrov: Rusia nu este responsabilă pentru crizele de imigranți din Europa
Exercițiile strategice comune ale Rusiei și Belarusului se desfășoară de două ori pe an, în conformitate cu o decizie adoptată de șefii celor două state. Manevrele Zapad-2021 reprezintă etapa finală a pregătirii comune a forțelor armate ale celor două țări în anul curent.
Acțiunile practice s-au desfășurat în perioada din 10 septembrie 2021, pe nouă poligoanele amplasate pe teritoriul Federației Ruse, în bazinul Mării Baltice, precum și pe cinci poligoane ale Republicii Belarus.
La exercițiile Zapad-2021 au participat aproximativ 200 de mii de persoane, peste 80 de avioane și elicoptere, până la 760 de unități ale tehnicii militare, inclusiv peste 260 de tancuri, 240 de arme, sisteme de rachetă cu lansare multiplă și mortare, aproximativ 15 nave.
De asemenea, la exerciții au participat aproximativ 2 mii de militari ai statelor membre ale Organizației Tratatului Securității Colective, Organizației de Cooperare din Shanghai și din alte țări prietenoase.
Fluxul de știri
0