Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Va participa sau nu Guvernul în negocierile prețului la gaz cu Gazprom

Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Abonare
Ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu susține că urmărește evoluția prețurilor la gaz pe piața internațională și discută cu reprezentanții Moldovagaz, în contextul necesității semnării unui nou acord cu Gazprom de livrare a gazelor naturale.
CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. La moment este prematur să expunem care vor fi tarifele și cum va evolua prețul la gaz pentru cetățenii din Republica Moldova. Despre asta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, în cadrul unui briefing de presă.
Potrivit lui Andrei Spânu, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale este în discuții permanente cu conducerea Moldovagaz.
”Chiar astăzi am avut o discuție cu conducerea acestei companii, în vederea stabilirii modului în care să facem următorii pași și să stabilim cum vom parcurge această perioadă până la semnarea prelungirii contractului de livrare a gazelor. La moment, urmărim cu atenție ceea ce se întâmplă, suntem în discuție cu compania din Republica Moldova. Compania din Republica Moldova este în discuție cu Gazprom. Probabil, în perioada următoare vom avea careva discuții cu Gazprom pe subiectul gazelor”, a declarat Spânu.
Totodată, ministrul Infrastructurii a subliniat că, actualmente, autoritățile lucrează asupra unui program de suport pentru cetățeni pentru perioada rece a anului.
”Astfel, chiar dacă vom ajunge la o creștere în perioada următoare să venim și cu un ajutor din partea Guvernului, ca cetățenii cei mai vulnerabili la aceste creșteri să nu fie afectați foarte puternic”, a menționat oficialul.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Economie
Record istoric: Prețul gazului în UE ajunge la 950 USD
Astăzi, prețul gazului în Europa a înregistrat un nou record, ajungând pentru prima dată în istorie la nivelul de 950 de dolari pentru o mie de metri cubi, potrivit ultimelor date de tranzacționare ICE Futures. Recordul precedent a fost înregistrat ieri, când prețul a ajuns la 810 de dolari.
Fluxul de știri
0