Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vizită neanunțată: Putin s-a întâlnit cu președintele Siriei

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimedia Președinții Rusiei și Siriei, Vladimir Putin și Bashar al-Assad,
 Președinții Rusiei și Siriei, Vladimir Putin și Bashar al-Assad, - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu liderul sirian Bashar al-Assad
CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Președinții Rusiei și Siriei, Vladimir Putin și Bashar al-Assad, s-au întâlnit la Kremlin. Vizita nu a fost anunțată în prealabil.
"Sunt foarte bucuros să vă salut din nou la Moscova. Și, în primul rând, aș dori să vă felicit cu prilejul zilei de naștere, sărbătorite recent", a spus Putin la începutul evenimentului.
Liderul rus a vorbit și despre rezultatele alegerilor din Siria.
”Rezultatele arată că oamenii au încredere în dumneavoastră și, în pofida tuturor dificultăților din anii precedenți și a tragediilor din anii precedenți, ei totuși vă asociază cu procesul de recuperare și revenire la viața normală”, a spus el.
Putin a mai apreciat modul în care omologul său sirian face față procesului de stabilire a unui dialog cu adversarii.
"Sper cu adevărat că acest proces va continua. Numai consolidarea tuturor forțelor din Siria îi va permite țării să se ridice și să înceapă dezvoltarea progresivă, pășind înainte", a spus el.
Șeful statului rus este sigur că procesul de consolidare a țării este împiedicat de prezența ilegală a forțelor armate străine în Siria.
Discursul lui Vladimir Putin la summitul BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Rusia
Putin, lecție de politică mondială – soluții serioase, nu creșterea tensiunilor
Principala problemă, în opinia mea, este că, totuși, forțele armate străine sunt prezente în anumite teritorii ale țării fără o decizie a Organizației Națiunilor Unite, fără aprobarea dumneavoastră, ceea ce contravine în mod clar dreptului internațional și nu vă oferă posibilitatea să depuneți eforturi maxime pentru consolidarea țării și pentru a urma calea relansării ei în ritmul care ar fi posibil dacă întreg teritoriul ar fi controlat de guvernul legitim", a explicat liderul rus.
Fluxul de știri
0