Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trump se dezlănțuie: Bush - responsabil pentru milioane de morți

© AFP 2022 / ANDY JACOBSOHNDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Donald Trump numește mandatul lui George W. Bush – ”O președinție eșuată și neinspirată” și face acuzații grave la adresa fostului președinte republican
BUCUREȘTI, 14 sept – Sputnik. Fostul președinte al SUA George W. Bush a susținut cu ocazia zilei de 11 Septembrie un discurs în care a avertizat că națiunea se îndreaptă către diviziune și extremism și a făcut apel la revenirea la ”spiritul de cooperare care a apărut - aproape instantaneu - după atacurile de la 11 septembrie de acum 20 de ani”.
În acest context, Bush a avertizat cu privire la ”violența care se adună în interior” și a deplâns faptul că „o mare parte din politica noastră a devenit un apel la mânie, frică și resentimente”.
”Există puține suprapuneri culturale între extremiștii violenți din străinătate și extremiștii violenți de acasă”, a spus Bush, adăugând - „dar în disprețul lor față de pluralism, în desconsiderarea față de viața umană, în determinarea lor de a spurca simbolurile naționale, ei sunt copii ai aceluiași spirit urât. Și este datoria noastră continuă să îi înfruntăm”.
Declarația și mai ales comparațiile între teroriști și americanii furioși pe politica lui Biden și pe ceea ce s-a petrecut la alegeri l-au enervat pe Donald Trump, care a replicat dur:
”Este atât de interesant să-l urmărim pe fostul președinte Bush, care este responsabil pentru că ne-a dus în nisipurile mișcătoare din Orientul Mijlociu (pentru a nu câștiga!), în timp ce ne spune că teroriștii de ”dreapta” sunt o problemă mai mare decât cei din țările străine care urăsc America și se revarsă în țara noastră chiar acum”, spune Trump.
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Internațional
Trump: Suntem conduși de proști
Donald Trump îl acuză grav și direct pe predecesorul său republican de la Casa Albă:
”Dacă este așa, de ce a fost dispus să cheltuiască miliarde de dolari și să fie responsabil pentru moartea a milioane de oameni?”, scrie Trump, adăugând – ”El nu ar trebui să ne vorbească despre nimic!”.
În final, Trump face praf mandatului lui Bush: „World Trade Center s-a prăbușit în ​​timpul mandatului său. Bush a condus o președinție eșuată și neinspirată. Nu ar trebui să dea lecții cuiva!”.
Fluxul de știri
0