Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Euro, în cădere liberă: S-a depreciat simțitor în raport cu leul moldovenesc

© Sputnik / Mihai Carauscurs valutar
curs valutar - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Leul moldovenesc s-a apreciat în raport cu euro, însă a scăzut față de dolarul american. Iată care sunt cotațiile oficiale anunțate de Banca Națională a Moldovei pentru ziua de astăzi.
CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul oficial de schimb pentru astăzi. Astfel, un dolar american este cotat cu 17 lei și 55 de bani, un euro – cu 20 de lei și 67 de bani, o hrivnă ucraineană – cu 65 de bani, un leu românesc – cu patru lei și 18 de bani, iar o rublă rusească – cu 24 de bani.
© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 14 septembrie 2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 14 septembrie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 14 septembrie 2021
Conform cursului valutar BNM, euro a scăzut cu șase bani, iar leul românesc - cu un ban. Dolarul american s-a apreciat cu trei bani, iar hrivna ucraineană și rubla rusească își păstrează practic cotațiile anterioare.
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.
Fluxul de știri
0