Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China își extinde dominația globală în tehnologia 5G

© AP Photo / Michael ProbstВышка мобильной сотовой связи
Вышка мобильной сотовой связи - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Abonare
Potrivit ministrului industriei și tehnologiei informației Xiao Yaqing, China continuă să conducă creșterea globală în următoarea generație de tehnologii de telecomunicații odată cu extinderea rețelei 5G a țării
BRUXELLES, 14 sept – Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul industriei și tehnologiei informației Xiao Yaqing a anunțat că China a construit peste un milion de stații de bază 5G, care reprezintă peste 70% din piața mondială. Numărul de utilizatori 5G a depășit 400 de milioane, care este cel mai mare grup de utilizatori din lume ”, a declarat oficialul, relatează RT.
Potrivit prognozelor ministerului, numărul de abonați 5G din țară va depăși 560 milioane până în 2023, sau aproape 40% din numărul total de utilizatori de telefonie mobilă din țară.
Anterior, ministerul a mai spus că China ocupă primul loc în ceea ce privește numărul de brevete legate de tehnologiile de comunicare 5G.
Кишинев люди город - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Politică
Ministrul de Externe al Slovaciei vine la Chișinău: Cu cine se va întâlni
Principalii operatori de telefonie mobilă din China au început să ofere clienților lor servicii de comunicații de generația a cincea în luna octombrie 2019. Pe tot parcursul anului 2020 au fost instalate în țară aproximativ 580.000 de stații de bază 5G, rețeaua acoperind toate orașele importante. Beijingul intenționează să instaleze peste 600.000 de noi stații până la sfârșitul anului.
În timp ce multe țări din întreaga lume încep să adopte tehnologia 5G, gigantul tehnologic chinez Huawei a anunțat recent planurile de a lansa rețeaua sa 6G, pe care își propune să o introducă pe piață până în 2030.
Fluxul de știri
0