Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Agriculturii: Precizări cu privire la tonele de mere care ar fi fost aruncate

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Abonare
Ministerul Agriculturii dezminte informațiile apărute în spațiul public despre faptul că un agricultor din nordul țării și-ar fi aruncat merele pentru că nu avea unde să le vândă.
CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. După ce în spațiul public a apărut un video în care un bărbat spune că un agricultor din nordul țării este nevoit să-și arunce merele pentru că nu are unde să le vândă, Ministerul Agriculturii a venit cu precizări în acest sens și susține că cele declarate de persoana care a făcut filmulețul sunt informații false.
Într-o postare pe Facebook, Ministerul Agriculturii a menționat că reprezentanții direcției agricole raionale au discutat cu producătorul agricol și s-a aflat că, de fapt, acesta deține un contract de vânzare cu o fabrică de procesare, iar merele au fost lăsate la intrarea în livadă deoarece agricultorul s-a înțeles cu fabrica ca să vină cu transportul și să ia fructele.
„Fabrica va pune la dispoziția agricultorului un transport de capacitate mare pentru transportarea fructelor. Părțile s-au înțeles că transportul de la fabrică va prelua producția de la intrarea în livadă”, se menționează în postarea ministerului.
Amintim că în spațiul public a apărut un video în care un agricultor din Dondușeni și-ar fi aruncat merele din cauza că nu ar avea unde să le vândă.
„Uitați-vă, oameni buni, ce roadă are omul acesta, nu are unde o da. Nu vrea s-o cumpere nimeni, statul nu se interesează și el le aruncă la gunoi”, a menționat persoana din video.
Totodată, după ce acest video a fost văzut și de primarul Capitalei, acesta a dispus în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei ca responsabilii de la Direcția educație să caute resurse financiare pentru a procura merele de la agricultori și pentru a le pune pe masa copiilor din instituțiile de învățământ.
Fluxul de știri
0