Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tone de mere, aruncate pentru că nu are cine să le cumpere: Video a devenit viral

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Abonare
Povestea se repetă. Fermierii se plâng din nou că nu au ce face cu recolta crescută. Un agricultor din nordul țării a fost filmat în timp ce aruncă merele pentru că nu are unde să le vândă. Postarea video a devenit virală pe internet.
CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. Lipsa unei piețe de desfacere a făcut din nou ca fermierii să-și arunce recolta obținută după un an de muncă. Un video în care un agricultor din Dondușeni își aruncă merele a devenit viral peste noapte și a trezit un val de reacții din partea internauților.
„Uitați-vă, oameni buni, ce roadă are omul acesta, nu are unde o da. Nu vrea s-o cumpere nimeni, statul nu se interesează și el le aruncă la gunoi”, a menționat persoana din video.
După ce acest video a fost văzut și de primarul Capitalei, acesta a dispus în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei ca responsabilii de la Direcția educație să caute resurse financiare pentru a procura merele de la agricultori și pentru a le pune pe masa copiilor din instituțiile de învățământ.

„Aruncarea merelor fermierilor noștri care au muncit este un dezastru total. Nu este normal acest lucru, nu putem să aruncăm tone de mere la gunoi. Noi cumpărăm iarna banane pentru copii cu preț de 3-4 ori mai mare”, a menționat primarul Capitalei.

Totodată, Ion Ceban a solicitat ca fermierii să fie invitați la discuții să se vadă cum pot fi cumpărate merele lor pentru ca acestea să nu ajungă la gunoi. Primarul a precizat că merele moldovenești sunt de o calitate superioară și că este inadmisibil ca acestea să fie aruncate.
Ceban a mai adăugat că nu este exclus ca merele să ajungă și pe mesele pacienților din spitalele municipale, pentru a ajuta fermierii care nu au unde să-și vândă marfa.
Fluxul de știri
0