Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fără concerte fastuoase de Hramul orașului Chișinău: Ce spune primarul Capitalei

© Sputnik / Miroslav RotariДень города
День города - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Abonare
Nici în acest an, Ziua Orașului nu se va desfășura cu mult fast, așa cum era în anii de până la pandemie. De vină este creșterea cazurilor zilnice de infectare. Primarul Capitalei susține că au fost reduse la maximum evenimentele care se vor desfășura în această zi.
CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. În cadrul ședinței serviciilor Primăriei, edilul-șef Capitalei a declarat că autoritățile locale au redus la maximum toate evenimentele legate de Ziua Orașului Chișinău, care este marcată pe 14 octombrie.
Astfel, din cauza numărului tot mai mare de cazuri de COVID-19, Primăria a decis să anuleze mai multe evenimente care urmau să aibă loc în perioada septembrie - octombrie.
„Am amânat Forumul investițional care urmează să se desfășoare deja în primăvara anului următor. Vom ține cont și de eventuala condiție în acest sens, dacă va crește incidența sau eventual vom avea alte surprize legate de pandemie. Rog organizatorii să vadă posibilitățile de organizare a evenimentului în format hibrid pentru orice eventualitate”, a menționat primarul.
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2021
Coronavirus
Tot mai multe persoane cedează în fața COVID-19: Numărul de decese, în creștere
Ion Ceban a menționat că la adresa Primăriei Capitalei vin tot mai multe solicitări de la cetățeni de a anula evenimente organizate de către persoane juridice, dar autoritățile locale nu au temei juridic pentru a interzice desfășurarea acestora. În context, edilul-șef a rugat autoritățile centrale să intervină., deoarece Primăria primește doar notificări.
„Rog autoritățile centrale să asigure monitorizarea și respectarea stricte la aceste evenimente. Primăria municipiului Chișinău este notificată printr-o cerere prin care se spune că noi vrem să facem asta, iar Primăria le spune că dacă vreți să faceți asta, atunci sunteți obligați să respectați deciziile CNESP”, a precizat Ceban.
Totodată, Ion Ceban a solicitat din nou ajutorul Ministerul Afacerilor Interne pentru a monitoriza cum sunt respectate măsurile CNESP în Capitală.
Fluxul de știri
0