Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Avion prăbușit la aterizare în regiunea Irkutsk: A fost găsită cutia neagră

© МЧС РФ / Accesați arhiva multimediaAvion prăbușit la aterizare în regiunea Irkutsk
Avion prăbușit la aterizare în regiunea Irkutsk - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Abonare
În regiunea Irkutsk a fost găsită una dintre cutiile negre ale avionului L-400 prăbușit la aterizare. Accidentul aviatic s-a soldat cu patru morți.
CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. A fost găsită una dintre cutiile negre ale avionului care s-a prăbușit la aterizare în regiunea Irkutsk din Rusia, a declarat pentru RIA Novosti un reprezentant al Procuraturii Transport pentru Siberia de Est.
”Una dintre cutiile negre a fost găsită”, i-a comunicat agenției interlocutorul.
Un L-410 al companiei aeriene ”Sila”, care zbură din Irkutsk în localitatea Kazacinskoe, a efectuat o aterizare forțată în taiga. Mașina a aterizat la patru kilometri sud-vest de punctul de destinație.
În urma accidentului aviatic au murit patru persoane: un membru al echipajului și trei pasageri. Alte 12 persoane au fost rănite și au fost duse la o instituție medicală din Kazacinskoe. Trei dintre răniți sunt în stare gravă, ei au fost transportați la Irkutsk.
Familiilor celor decedați li se va acorda câte un milion de ruble, celor răniți în stare gravă - 500 de mii de ruble, celor de gravitate medie - 250 de mii de ruble, iar celor răniți ușor - 100 de mii de ruble.
Comitetul de Anchetă a deschis un dosar penal în temeiul articolului privind încălcarea regulilor de siguranță.
L410 este un avion bimotor pentru liniile regionale. Mașina a fost dezvoltată la sfârșitul anilor 1960 de către compania cehoslovacă Let. Exploatarea comercială a aeronavei a început în 1973.
Fluxul de știri
0