Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

TV8 se leapădă de Natalia Morari - declarație

© Photo : Facebook / Natalia MorariНаталья Морарь
Наталья Морарь - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2021
Abonare
Postul TV subliniază că ultimele declarații ale jurnalistei Natalia Morari nu reprezintă politica editorială a acestuia.
CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Postul de televiziune TV8 a venit cu o reacție în urma declarațiilor făcute în ultimele zile de jurnalista Natalia Morari, cofondatoare a respectivei instituții media.
Administrația TV8 declară într-un comunicat că ”se disociază complet și categoric de declarațiile făcute în ultimele zile de Natalia Morari”, menționând că acestea nu reprezintă politica sa editorială. Morari a scris acum o zi într-o postare pe Facebook despre faptul că în ultima perioadă nu și-a putut exprima liber opiniile din frica de a merge împotriva așteptărilor celor din jur și de a fi condamnată.
”TV8 se disociază complet și categoric de declarațiile făcute în ultimele zile de Natalia Morari. Acestea nu reprezintă politica editorială a departamentului de Știri TV, departamentului online și de producție ale postului. Subliniem că, imediat ce conducerea TV8 a fost informată de existența conflictului de interese, emisiunea de autor „Politica Nataliei Morari” a fost retrasă definitiv din grila postului. La fel, Natalia Morari a fost revocată imediat din structurile de administrare. TV8 rămâne fidel misiunii sale de a informa corect și echidistant, respectând valorile europene” este menționat în declarația postului TV.
Morari a scris ieri că, după criticile și învinuirile care ia-u fost aduse, ”nu mai are ce pierde” și poate, în sfârșit, să procedeze așa cum îi dictează inima și că a scăpat de frică de a spune lucrurilor pe nume.
”Ceea ce s-a întâmplat cu mine în ultimele 72 de ore a demonstrat un singur lucru: noi trăim într-o societate absolut bolnavă. Plină de ură, intoleranță și eroi - așa zisă elită intelectuală - care pretind că au dreptul exclusiv și incontestabil asupra ocrotirii valorilor societății”, a scris ea.
În postarea sa, Morari i-a luat apărare procurorul general, Alexandru Stoianoglo, despre care a spus că este un om extrem de corect pe care l-a cunoscut ”cu mult timp înainte ca el să ajungă procuror general”. Jurnalista a vorbit și despre relația sa cu Chiril Lucinschi și nedreptatea care u s-a făcut acestuia atunci când a fost arestat, în 2017.
Referindu-se la Veaceslav Platon, tatăl copilului ei, Natalia Morari a declarat că ”el este mult mai corect și liber în gândire decât mulți dintre cei care astăzi aruncă în el cu pietre”.
”El nu este un sfânt, are păcatele lui ca și orice om, dar ele la sigur nu sunt nici pe deoparte așa cum sunt desenate. Și într-un stat de drept, până la urma urmei, și un om atât de tare detestat are dreptul la prezumția nevinovăției”, consideră jurnalista.
Amintim că Natalia Morari a declarat pe 8 septembrie că va face ”o pauză de emisie” și iese temporar din Consiliul de Administrație al postului de televiziune TV8 deoarece este șantajată de SIS cu faptul că Veaceslav Platon este tatăl fiului ei Rem.
Fluxul de știri
0