Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Actor originar din Chișinău, decorat de președintele rus Putin

© Sputnik / Михаил Мордасов / Accesați arhiva multimediaActorul rus născut la Chișinău Aleksandr Oleșko,
Actorul rus născut la Chișinău Aleksandr Oleșko, - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2021
Abonare
Actorul rus născut la Chișinău a fost distins prin decretul președintelui Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 12 sept. - Sputnik. Actor rus de teatru și film, prezentatorul TV, interpretul Aleksandr Oleșko, originar din Chișinău, a fost distins ci medalia Ordinului ”Pentru Merite față de Patriei, Gradul II”, prin decretul președintelui Rusiei Vladimir Putin. Oleșko a povestit despre fericitul eveniment pe pagina sa de Facebook.
"Bucurie neașteptată! Tocmai am aflat. Îi mulțumesc președintelui Rusiei V. V. Putin pentru aprecierea înaltă a modestei mele activități. Mulțumesc Teatrului Academic de Stat ”E. B. Vahtangov, directorului teatrului K. I. Krok și tuturor celor care mă susțin. Vă mulțumesc foarte mult, dragi spectatori, pentru atitudinea binevoitoare și atenție!" și-a împărtășit emoțiile actorul.
Aleksandr Oleșko este originar din Chișinău. S-a născut în capitala Moldovei pe 23 iulie 1976. În 1991 s-a mutat la Moscova, unde a intrat la Școala de Stat de Circ și Estradă și a absolvit-o cu excelență. În 1999 a absolvit Școala Superioară de Teatru B. V. Șciukin”. Din același an a început să lucreze în trupa Teatrului Academic de Satiră din Moscova. Din 2000 până în 2010 a jucat în trupa Teatrului ”Sovremennik” din Moscova. În 2018 a fost admis în trupa Teatrului ”Vahtangov”.
Fluxul de știri
0