Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În ce țări putem călători liber cu certificatul de vaccinare emis de autoritățile Moldovei

© AFP 2024 / OLIVIER MORINCertificat digital COVID
Certificat digital COVID - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Abonare
Mai multe state recunosc certificate de vaccinare emise de autoritățile din Republica Moldova. Totodată, se examinează demersurile emise către alte câteva țări, iar un răspuns va fi dat ulterior.
CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că Republica Moldova are în prezent acorduri încheiate de recunoaștere reciprocă a certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19 cu nouă state. Este vorba despre Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia. Astfel, atât moldovenii vaccinați, cât și cetățenii acestor țări care s-au imunizat, pot circula liber din aceste state în Republica Moldova și invers.
Totodată, există un șir de țări care au recunoscut unilateral certificatele de vaccinare emise de autoritățile noastre. Este vorba despre Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos (Olanda), Cehia. Este de menționat faptul că aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Coronavirus
Alertele de călătorie, actualizate: Cum traversăm hotarele altor state
Autoritățile au expediat demersuri cu privire la recunoașterea certificatelor noastre de vaccinare în țări precum Cehia, Polonia, Marea Britanie, Franța, Rusia, Irlanda, Letonia, Italia, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Israel, Serbia, Luxemburg, Armenia și Uzbekistan. În prezent, autoritățile din aceste state examinează demersurile venite din partea țării noastre.
Precizăm că de la începutul campaniei de vaccinare, în țară, 1 327 627 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19, dintre care 726 716 persoane sunt vaccinate cu ambele doze.
Fluxul de știri
0