Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a felicitat pe locuitorii Moscovei de Ziua Orașului

© Sputnik / Евгений Паулин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Abonare
În opinia președintelui rus, frumusețea și caracterul aparte al capitalei ruse nu poate să nu încânte.
CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitat pe locuitorii Moscovei cu prilejul Zilei Orașului.
"Vă felicit cu prilejul sărbătorii, de Ziua Moscovei. Această sărbătoare, ca și frumoasa noastră Capitală, îi unește pe milioane de cetățeni ai Rusiei", a spus el în luarea sa de cuvânt la Zareadie.
Președintele a mai declarat că Capitala nu a încremenit în solemnitatea sa sobră și trăiește în ritmul alert al edificării.
El a menționat că Moscova, frumusețea și caracterul ei aparte, nu pot să nu fie admirate.
„Maiestuoasă și mândră, ea nu a rămas încremenit în solemnitatea sa sobră, păstrând înțelepciunea unui oraș foarte vechi, ea este în pas cu timpul, cu schimbările lui rapide, trăiește într-un ritm accelerat al edificării, așa cum i se cuvine uneia dintre cele mai mari metropole din lume", a declarat Putin.
La concertul dedicat Zilei Orașului în sala ”Zareadie” este prezent primarul Moscovei, Serghei Sobianin, președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, șeful Centrului de cercetare pentru epidemiologie și microbiologie ”Gamalei”, Alexandr Gințburg, reprezentantul special al președintelui în Districtul Federal Central, Igor Șcegolev, președintele Centrului Național Științific și Practic pentru chirurgia cardiovasculară ”Bakulev”, academicianul al AȘR Leo Bokeria, medicul-șef al spitalului №40 din Komunarka, Denis Proțenko și alții.
Fluxul de știri
0