Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Cehiei: Ce au discutat oficialii

© Photo : Facebook / Guvernul Republicii MoldovaНаталья Гаврилица провела встречу с главой МИД Чехии
Наталья Гаврилица провела встречу с главой МИД Чехии - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Abonare
Premierul s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Jakub Kulhanek, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.
CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. În cadrul întâlnirii oficiale, Natalia Gavrilița a mulțumit Cehiei pentru asistența oferită în lupta cu pandemia.
„Echipamentele de protecție oferite în februarie 2021, la fel ca și paturile oferite unităților de terapie intensivă din raioanele Călărași și Căușeni au contribuit la asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru cetățenii din țara noastră”, se menționează într-un comunicat al Guvernului.
Totodată, Gavrilița și-a exprimat recunoștința pentru decizia Republicii Cehe de a recunoaște certificatele de vaccinare emise de autoritățile din Moldova. În context, premierul a mulțumit și pentru bursele de studii oferite tinerilor moldoveni în universitățile din Cehia.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Politică
Care a fost scopul vizitei lui Ion Ceban la Kiev
„Integrarea europeană este prioritatea strategică a noului guvern. Ne-am angajat să depunem toate eforturile necesare pentru a aduce un nou impuls cooperării noastre cu UE și pentru a realiza progrese semnificative în aplicarea Acordului de asociere. Planificăm să ne concentrăm pe o serie de reforme care sunt cruciale pentru cetățeni, dar și pentru relațiile noastre cu UE”, a declarat prim-ministrul.
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali și-au manifestat deschiderea de a impulsiona cooperarea. Totodată, premierul a menționat că „Republica Cehă este un partener bilateral foarte important al Republicii Moldova, precum și unul dintre principalii avocați ai țării noastre în Uniunea Europeană”.
Fluxul de știri
0