Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul i-ar putea subvenționa pe angajații din sectorul HoReCa, din cauza pandemiei

CC0 / Pixabay / olafBroeker / Повар
Повар - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Abonare
Guvernul i-ar putea subvenționa pe angajații din sectorul HoReCa, din cauza pandemiei. Un anunț în acest sens a fost făcut în cadrul ședinței pri-ministrului cu membrii asociației MĂR.
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Autoritățile lucrează asupra unui plan de măsuri care ar susține sectorul HoReCa în perioada imediat următoare, în cazul în care numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 va crește. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Natalia Gavrilița la o ședință de lucru cu membrii asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova.
Totodată, au fost analizate și posibile măsuri care, pe de o parte, să țină infecția sub control, iar pe de altă parte - să facă posibilă activitatea în continuare a instituțiilor din domeniul HoReCa.
Кишинев люди город - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2021
Coronavirus
Un nou lockdown HoReCa ar „pune capacul” multor localuri – declarație
În context, prim-ministrul a declarat că Guvernul examinează posibilitatea instituirii mai multor măsuri de sprijin, cum ar fi subvenționarea orelor de muncă reduse pentru angajați.
În cadrul ședinței, președintele asociației MĂR, Aneta Zasavițchi, a vorbit despre necesitatea creării unui secretariat activ al Comisiei Naționale Excepționale pentru Sănătate Publică și consultării cu asociațiile de profil înainte de emiterea hotărârilor Comisiei.
Reprezentanții mediului de afaceri s-au arătat deschiși să contribuie la elaborarea și implementarea unor măsuri de protecție epidemiologică clare și eficiente, astfel încât să aibă în continuare posibilitatea să activeze în condiții de siguranță pentru cetățeni.
Fluxul de știri
0