Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Construcția Nord Stream - 2 a fost finalizată

© Sputnik / Dmitrij Leltschuk / Accesați arhiva multimediaПорт Мукран - логистический центр "Северного потока-2"
Порт Мукран - логистический центр Северного потока-2 - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Abonare
Construcția Nord Stream 2 a fost complet finalizată în această dimineață, a anunțat Gazprom.
CHIȘINĂU, 10 sept - Sputnik. "La ședința operațională de dimineață al Consiliului de Administrație a Asociației pe Acțiuni Gazprom, președintele Consiliului de Administrație, Alexei Miller, a anunțat că în această dimineață, la ora 8:45, ora Moscovei, construcția conductei de gaz Nord Stream 2 a fost complet finalizată", relatează canalul de Telegram al companiei.
Nord Stream 2 a ajuns din Rusia în Germania, fiind instalat pe fundului Mării Baltice. Capacitatea celor două linii este de 55 miliarde de metri cubi pe an. instalarea țevilor a durat timp de trei ani.
Ucraina s-a opus vehement acestui proiect Ucraina, care se teme să piardă veniturile din tranzit, precum și Statele Unite, interesate să-și promoveze gazele naturale lichefiate (GNL) în Europa.
Washingtonul a impus de mai multe ori sancțiuni companiilor care au participat la construcția gazoductului, ca urmare, finalizarea lucrărilor a întârziat cu aproape un an. În același timp, Germania și Austria au sprijinit activ proiectul.
Nesoluționată rămâne disputa în jurul Directivei actualizate a UE privind gazele, care a intrat în vigoare în data de 23 mai 2019. Regulamentele sale prevăd că o conductă instalată după acea dată trebuie fie să fie umplută parțial de un furnizor alternativ, fie secțiunea sa din UE trebuie să fie deținută de o companie terță. În același timp, autoritatea de reglementare a acestui domeniu și o instanța din Germania au decis să nu retragă Nord Stream 2 de sub incidența acestui document.
Rusia nu este mulțumită de acest lucru. Potrivit Moscovei, deciziile trebuie să fie luate nu în baza argumentelor tehnice, ci în baza celor economici: în momentul actualizării directivei, în proiect s-au efectuat investiții de miliarde de dolari în baza situației juridice anterioare.
Armament strategic, Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Rusia
Rusia crește numărul de rezerviști în armată
Fluxul de știri
0