Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

BNM a pus în circulație o nouă monedă comemorativă - FOTO

© Photo : Banca Națională a MoldoveiBanca Națională a Moldovei a pus în circulație o nouă monedă comemorativă
Banca Națională a Moldovei a pus în circulație o nouă monedă comemorativă - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Abonare
Banca Națională a Moldovei a pus astăzi în circulație o monedă comemorativă dedicată celor 100 de ani de la inaugurarea Teatrului Național din Chișinău.
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Banca Națională a Moldovei a pus astăzi în circulație o nouă monedă comemorativă. Aceasta este folosită ca mijloc de plată și în scop numismatic, și este dedicată celor 100 de ani de la inaugurarea Teatrului Național din Chișinău (actualmente Teatrul Național „Mihai Eminescu”), ca primul teatru stabil de expresie română de la est de Prut.
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2021
BNM, la 30 de ani de la fondare: Este pusă în circulație o nouă monedă- Video
”Clădirea Teatrului Național ”Mihai Eminescu", construită în anii 30 ai secolului al XX-lea, are statut de monument de artă, arhitectură și istorie de însemnătate națională, inclus, la inițiativa Academiei de Științe a Moldovei, în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat”, se arată în comunicat.
© Photo : Banca Națională a MoldoveiBanca Națională a Moldovei a pus în circulație o nouă monedă comemorativă
Banca Națională a Moldovei a pus în circulație o nouă monedă comemorativă - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Banca Națională a Moldovei a pus în circulație o nouă monedă comemorativă
Potrivit BNM, moneda din argint are o valoare nominală de 100 lei și a fost bătută într-un tiraj de 300 unități. Aceasta va completa seria ”Evenimente istorice”.
”Moneda comemorativă, ambalată în capsulă de metacrilat transparent și cutie de prezentare, este însoțită de un certificat de autenticitate, redactat în limbile română și engleză, semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei”, este menționat în comunicatul emis de BNM.
Monedele comemorative emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.
Fluxul de știri
0