Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Impresionant: Ce au găsit vameșii într-un camion cu nisip - VIDEO

© Photo : Poliția de Frontieră Poliția de Frontieră, TIR, la punctul de trecere a hotarului
 Poliția de Frontieră, TIR, la punctul de trecere a hotarului    - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Circa două milioane de țigări au fost depistate de vameși într-un camion cu nisip. Potrivit Serviciului Vamal, aceasta este cea mai mare captură de produse din tutun realizată de vameși în ultimii ani.
CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Un bărbat transporta aproape două milioane de țigări, ascunse într-un camion cu nisip, în regiunea transnistreană însă vameșii i-au stricat planurile. Aseară, în jurul orei 21:00, vameșii de la postul vamal intern de control „Hârbovăț” au stopat tentativa de transportare ilicită a produselor din tutun.
Conform documentelor, șoferul camionului transporta nisip pentru construcții, în cantitate de 24 de tone. El a fost reținut pentru 72 de ore.
Polițist de frontieră cu binoclu - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Societate
Doi tineri au fost reținuți pentru contrabandă: Ce au vrut să ducă în România
În urma verificărilor, vameșii au depistat sub un strat de nisip de aproape 30 de centimetri, 190 de cutii din hârtie presată, în care se aflau în total 1 900 000 de țigarete de marca „Ashima”.
„Aceasta reprezintă cea mai mare captură realizată de Serviciul Vamal în ultimii patru ani. Potrivit informațiilor preliminare, valoarea produselor din tutun pe piața neagră a Republicii Moldova se estimează la peste 1 milion de lei”, menționează Serviciul Vamal.
Oamenii legii au inițiat o urmărire penală pentru a identifica toate persoanele implicate în actul de contrabandă. Persoanele vinovate riscă până la zece ani de pușcărie.
Fluxul de știri
0