Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Sputnik V, recunoscut de G20 cel mai bun în prevenirea COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausMaraton-rapel de vaccinare cu "Sputnik V"
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Ministrul rus al Sănătății a anunțat că vaccinul rusesc, Sputnik V, a fost recunoscut ca cel mai bun instrument de prevenire a COVID-19 de către statele G20.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Miniștrii Sănătății statelor G20 au recunoscut vaccinul rusesc Sputnik V cel mai bun medicament pentru prevenirea COVID-19, relatează RIA Novosti. Despre aceasta a anunțat ministrul rus al Sănătății.
„În ultimul deceniu, aceasta este probabil prima descoperire în știința medicală, când un medicament este cunoscut în toată lumea și este de încredere. Acum, la G20, miniștrii sănătății au spus că Sputnik V este cel mai bun medicament pentru prevenirea virusului”, a spus Mihail Murașco.
Oficialul a menționat că în perioada pandemiei au apărut pe piață peste 1 200 de dispozitive medicale. Murașco că nu s-a mai întâmplat vreodată ca într-o perioadă atât de scurtă de timp să apară atâtea vaccinuri.
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Coronavirus
Rusia dezvoltă un vaccin împotriva tuturor tipurilor de coronavirus
În august 2020, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie „Gamaleya”. De asemenea, în Federația Rusă au fost create și alte vaccinuri.
Fluxul de știri
0