Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Senator rus: NATO este în alertă din cauza „sindromului afgan”

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaAleksei Puşkov, Алексей Пушков
Aleksei Puşkov, Алексей Пушков - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Senatorul rus Alexei Pușkov a comentat declarația secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, despre pericolul ce îl comportă crearea unei forțe de reacție rapidă a UE.
CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. După cum a afirmat Stoltenberg anterior, crearea armatei UE ar putea slăbi Alianța Atlanticului de Nord și ar putea diviza Europa. În opinia sa, Occidentul nu dispune de resurse suficiente, deci este necesar să nu se admită dublarea funcțiilor pe care le are NATO de către o nouă structură.
"NATO este în stare de alertă. Sindromul afgan s-a răspândit în Europa: neîncrederea față de Statele Unite și față de dorința și capacitatea lor de a-și apăra aliații a dus la creșterea dispozițiilor europenilor privind crearea unei forțe armate europene independente de NATO", a scris Pușkov pe canalul său de Telegram.
Potrivit acestuia, însăși existența unei astfel de idei de „autonomie” față de Statele Unite în sfera militară este grăitoare, iar insistența cu care liderii europeni vorbesc despre aceasta este fără precedent.
"Ecoul Afganistanului va bântui încă mult timp SUA. Și aceasta nu este singura consecință", a conchis senatorul.
Anterior, șeful diplomației UE, Josep Borrell, și președintele comitetului militar al UE, Claudio Graziano, au cerut crearea unei forțe de reacție rapidă de cel puțin cinci mii de persoane în cadrul organizației.
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Editoriale
Grosu, cu cea mai stupidă declarație după alegeri: Primim refugiați din Afganistan
Fluxul de știri
0