Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și Grecia au semnat un acord în domeniul asigurării sociale

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul de Externe
Ministerul de Externe - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
În scurt timp, între cele două țări ar putea fi semnat și Acordul privind conversiunea permiselor de conducere.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. În cadrul vizitei la Chișinău a ministrului afacerilor externe al Republicii Elene, Nikos Dendias, între țările noastre a fost semnat Acordul în domeniul securității sociale, Despre aceasta a anunțat viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării Europene Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său grec.
Documentul stabilește garanțiile sociale pentru beneficiarii de pensii cu cetățenie moldovenească care muncesc în Grecia. În opinia ministrului moldovean, Acordul va aduce beneficii concrete și garanții pentru cetățenii Republicii Moldova stabiliți cu traiul sau care muncesc în Grecia.
De asemenea, ministrul moldovean a propus ca în timpul apropiat să fie semnat și un acord privind conversiunea permiselor de conducere.
Cei doi oficiali au discutat și despre valorificarea potențialului cooperării comercial-economice. Astfel, s-a ajuns la înțelegerea de a organiza în cel mai apropiat timp o misiune a oamenilor de afaceri eleni pentru a identifica noi oportunități investiționale.
Drapelul Greciei - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2021
Societate
Pensie pentru moldovenii care au lucrat în Grecia: Care sunt condițiile
Nicu Popescu și Nikos Dendias au reconfirmat interesul pentru continuarea dialogului bilateral în spiritul valorilor europene și relațiilor istorice de prietenie dintre Republica Moldova și Grecia.
În cadrul vizitei de lucru la Chișinău, ministrul elen de Externe a avut o întrevedere și cu președintele țării, Maia Sandu.
În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă relațiile dintre cele două țări, accentul fiind pus pe oportunitățile de dezvoltare a unor noi proiecte bilaterale și de sporire a contactelor investiționale și economice dintre Moldova și Grecia.
„Am discutat despre participarea pompierilor moldoveni la stingerea incendiilor de pădure pe insula grecească Evia, foarte apreciată de partea elenă, și i-am confirmat ministrului Dendias deschiderea autorităților noastre de a interveni cu asemenea misiuni ori de câte ori o va cere situația”, a spus Sandu.
Șeful statului și-a exprimat aprecierea pentru încheierea Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Grecia, așteptat de cetățenii noștri stabiliți în această țară, exprimându-și speranța într-o relație dinamică cu Grecia.
Fluxul de știri
0