Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De astăzi, deputații nu vor mai vota ca până acum

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
De astăzi, deputații nu vor mai vota în mod tradițional. La prima ședință din sesiunea de toamnă a Parlamentului va fi implementat votul electronic.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Începând cu ziua de astăzi, la ședințele Parlamentului se va vota electronic. Un anunț în acest sens a făcut de către președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe, Dumitru Alaiba, pe pagina sa de Facebook.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Politică
Parlamentul se convoacă astăzi în prima ședință din sesiunea de toamnă
Potrivit deputatului, principalul avantaj al acestei modalități de vot este faptul că societatea va putea vedea activitatea, vot după vot, a fiecărui deputat.
”Societatea va putea vedea activitatea, vot după vot, a fiecărui deputat: ce proiecte a susținut, ce proiecte nu a susținut. Până acum nu exista asemenea informație”, a scris Alaiba.
Totodată, Dumitru Alaiba a precizat că implementarea votului electronic va duce la crearea unui istoric al comportamentului fiecărui deputat.
”Deseori unele scheme și amendamente dubioase treceau mai simplu pentru că deputații știau că se ascund după un fel de anonimitate. Astfel, acum veți putea întreba fiecare deputat de ce a susținut sau a respins, prin votul său, o lege sau alta”, a menționat deputatul.
Amintim că Parlamentul s-a întrunit astăzi în prima ședință din sesiunea de toamnă.
Fluxul de știri
0