Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce au fost impuse taxe de intrare la o importantă atracție turistică din țară

© Sputnik / Miroslav RotariOrheiul Vechi
Orheiul Vechi - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Directorul unei pensiuni agroturistice de la Butuceni, Anatolie Botnaru, a vorbit în Studioul Sputnik Moldova despre plata pe care o achită vizitatorii la Eco-resortul Butuceni, dar și cât valorează aceasta.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Agropensiunile sunt o formă bună de business pentru țara noastră. De această părere este directorul unei pensiuni agro-turistice de la Butuceni, Anatolie Botnaru, invitat în Studioul Sputnik Moldova.
Potrivit lui Butnaru, pensiunea este vizitată de turiști din toată lumea, iar în acest fel este creată o imagine a Republicii Moldova.
Râul Nistru - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2021
Societate
Așa ceva nu s-a mai văzut în Moldova: Va fi cea mai importantă atracție turistică
Anatolie Botnaru a comunicat că în prezent cei mai mulți vizitatori ai pensiunii Butuceni sunt din România. Anul acesta locația a fost vizitată și de grupuri din Germania și Olanda.
Botnaru spune că vizitatorii din străinătate califică agropensiunile din Moldova drept o bază a vieții și povestesc cu regret că în țările lor această tradiție a fost pierdută.
Totodată, interlocutorul a vorbit și despre taxele percepute la Orheiul Vechi. Astfel, pentru accesul mașinilor pe teritoriu este impusă o taxă în mărime de 10 lei. Tot atât se achită și pentru fiecare vizitator.
”Totul este legal, în baza unei hotărâri de Guvern. La intrare este un panou din care lumea se poate informa despre aceasta”, a comunicat Botnaru.
Anatolie Botnaru a explicat că taxele sunt percepute cu scopul de a crea și menține infrastuctura de pe teritoriul Orheiului Vechi.
Fluxul de știri
0