Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Italia va fi administrată a treia doză de vaccin pacienților vulnerabili

© Sputnik / Vitali Belooussov / Accesați arhiva multimediaUn médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)
Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunţat, dupa încheierea lucrărilor summitului G20 pe tema sănătăţii, că în Italia a treia doză de vaccin va fi administrată din septembrie pacienților vulnerabili.
BUCUREŞTI, 8 sept – Sputnik, Doina Crainic. Agenția Europeană pentru Medicamente a început să evalueze cererea pentru utilizarea unei a treia doze de rapel de Cominarty (Pfizer / Moderna) pentru a restabili protecția, la șase luni după a doua doză.
În Italia, a treia doză va fi administrată încă din septembrie pacienților vulnerabili, a anunțat marţi ministrul Sănătății, Roberto Speranza, la conferința de presă după încheierea lucrărilor summitului G20 pe tema sănătăţii, desfăşurat la Roma.
„A treia doză va fi administrată în Italia, vom începe încă din septembrie cu pacienții vulnerabili, precum pacienţii cu cancer sau primitori de transplant”, a anunțat Speranza, citat de Sputnik Italia.
Acesta a amintind că EMA și ECDC (Centrul European de Prevenirea și Controlul Bolilor) și-au exprimat deja opinia în acest sens.
Ministrul a menţionat că, după administrarea celei de-a treia doze din septembrie, va fi analizată necesitatea ca şi persoanele peste 80 de ani și personalul din sănătate să primească o a treia doză, fiind vorba de primele categorii care au primit vaccinul și cu care se va începe.
Машина скорой медицинской помощи - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Coronavirus
Crește alarmant numărul cazurilor de COVID: Peste 20 de raioane sub Cod Roșu
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a început să evalueze cererea pentru administrarea unei doze de rapel din vaccinul Comirnaty (Pfizer-BioNTech) persoanelor cu vârsta de peste 16 ani la șase luni distanță de la a doua doză, pentru a restabili protecția scăzută.

Summitul G20 pe tema sănătăţii

Pe 5 și 6 septembrie, în Roma a avut loc summitul sănătății G20, împărțit în trei sesiuni. În centrul dezbaterilor dintre miniștrii G20 s-a aflat chestiunea privitoare la accesul cât mai larg posibil al populaţiei la vaccinuri.
Fluxul de știri
0