Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Harea, despre starea actuală a relațiilor comerciale dintre Moldova și Rusia

© Sputnik / Mihai CarausЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Abonare
Camera de Comerț si Industrie a Republicii Moldova a împlinit 103 ani, iar unul dintre partenerii importanți ai mediului nostru de afaceri este Rusia. Sergiu Harea a explicat pentru Sputnik Moldova care este starea actuală a relațiilor dintre cele două state.
CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Republica Moldova și Federația Rusă au relații bune și prietenoase în domeniul economic, precum și colaborări de susținere reciprocă a companiilor. Opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de președintele Camerei de Comerț și Industrie din Moldova, Sergiu Harea.
"Noi ca sistem cameral avem o relație foarte bună și prietenoasă cu Camera de Comerț și Industrie din Federația Rusă. Avem în prezent un acord de colaborare și un parteneriat strategic la nivel cameral. Noi avem o colaborare bună și cu Sankt Petersburgul. Avem o colaborare în ceea ce ține de promovarea reciprocă a companiilor. Am avut diverse platforme, inclusiv pe expoziții virtuale unde am promovat companiile din Moldova și Federația Rusă", a declarat Sergiu Harea.
Центральный рынок - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Economie
Exportul în Federația Rusă: Cu ce probleme se confruntă producătorii din Moldova
Președintele Camerei de Comerț și Industrie din Moldova susține că chiar dacă relațiile economice sunt bune, oricum specialiștii în domeniu din ambele țări trebuie să se așeze la discuții.

"Dacă e să ne întoarcem la colaborarea economică dintre cele două țări, eu cred că este loc și de mai bine. Este necesar să ducem o discuție pragmatică pe platforme, camerală sau prin comisii mixte de activitate economică moldo-rusă, unde să excludem toate barierele și neînțelegerile care apar între autorități, anume ce țin de aprobarea și atragerea investițiilor de promovare. Sperăm ca această discuție să fie una pragmatică și în interesul mediului de afaceri din ambele țări", a spus Harea.

Sergiu Harea a punctat regulile care ar trebui respectate în colaborarea dintre cele două părți.
"Regulile le scriu părțile, trebuie să atragem atenția la acele cerințe care apar din ambele părți vizavi de calitatea și integritatea anumitor produse. Iată anume aceste lucruri trebie examinate, nu la nivel de discuții politice, dar la nivel de experți, la nivel de reprezentanți ai ministerelor, inclusiv a camerelor de comerț care eliberează anumite documente cum ar fi certificatele de origine", a menționat președintele Camerei de Comerț și industrie din Moldova.
Fluxul de știri
0