Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministru rus, decedat în timpul unor exerciții

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaEvgheni Zinicev
Evgheni Zinicev - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Abonare
Ministrul pentru Situații Excepționale al Rusiei a murit în timpul unor exerciții, salvând viața unui om.
CHIȘINĂU, 8 sept - Sputnik. Ministrul pentru Situații Excepționale, Evgheni Zinicev, a murit tragic în timpul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu, anunță ministerul, comunică RIA Novosti.
„Ministerul Situații Excepționale al Rusiei anunță cu tristețe că Evgheni Zinicev a decedat în timpul exercițiilor interdepartamentale pentru protejarea zonei arctice de situații excepționale, salvând viața unui om”, este menționat în comunicatul ministerului.
Zinicev s-a născut pe 18 august 1966, la Leningrad. A absolvit Facultatea de Economie și Facultatea Finanțe și Credit a Institutului de Afaceri și Drept din Sankt Petersburg. În 2013 s-a recalificat profesional la Academia Militară a Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei.
În 1984-1986 și-a îndeplinit serviciul militar în cadrul Forțelor Armate ale URSS, Flota de Nord. Între 1987 și 2015 a activa în serviciile de securitate.
Fluxul de știri
0