Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au urmărit pe ascuns viața unui judecător: Ce riscă făptașii

Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Abonare
Șase bărbați vor ajunge pe banca de acuzații după ce procurorii au expediat dosarul în judecată privind încălcarea inviolabilității vieții personale și familiale a unui judecător.
CHIȘINĂU, 7 sept - Sputnik. Culegeau ilegal informații ce țin de viața personală a unui judecător din Chișinău, iar acum vor ajunge pe banca de acuzații. Urmărirea penală deschisă pe numele a șase bărbați a fost finalizată și a ajuns în instanță.
Astfel, potrivit Procuraturii, oamenii legii au stabilit că cei șase colectau informații despre viața privată și profesională a judecătorului, fără consimțământul acestuia și cu utilizarea echipamentului special destinat obținerii ascunse a informației. Bărbații au adunat informații în perioada lunii aprilie.
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Societate
Ion Muruianu a fost eliberat din funcția de judecător
Potrivit procurorilor, informațiile adunate au o legătură cu activitatea judecătorului pe anumite procese pe care le-a avut în gestiune. Cei șase bărbați au vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, iar unul din ei a fost anterior condamnat și și-a ispășit pedeapsa pentru alt gen de infracțiune. Unii dintre ei au cooperat cu oamenii legii și au deschis modul în care au comis fapta.
Totodată, toți cei șase au primit interdicția de a părăsi țara. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă amendă de până la 37 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 de ore.
Fluxul de știri
0