Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Talibanii, pregătiți să aibă relații cu SUA, ar saluta participarea la reconstrucția țării

© AFP 2024 / DIMITAR DILKOFFSuhail Shaheen
Suhail Shaheen - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Abonare
Talibanii sunt pregătiţi să aibă relații cu Washingtonul, care să servească atât interesele Afganistanului, cât și ale Statelor Unite și va saluta o posibilă implicare a SUA în reconstrucția țării, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al talibanilor.
BUCUREŞTI, 7 sept – Sputnik. „Desigur, într-un nou capitol, dacă America vrea să aibă o relație cu noi, relaţii care ar putea fi în interesul ambelor țări și al ambelor popoare, și dacă vor dori să participe la reconstrucția Afganistanului, sunt bineveniţi”, a declarat pe 7 septembrie purtătorul de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen, pentru Sputnik.
Talibanii nu vor avea nicio relație cu Israelul, dar dorește să mențină un dialog cu toți vecinii săi, a adăugat purtătorul de cuvânt.
„Desigur, nu vom avea nicio relație cu Israelul. Vrem să avem relații cu alte țări, Israelul nu se află printre aceste țări ... Am dori să avem relații cu toate țările regionale și țările vecine, precum și cu țările asiatice”, a mai spus Shaheen.
Talibanii au preluat puterea asupra capitalei afgane pe 15 august, iar retragerea trupelor americane a fost finalizată la sfârșitul lunii trecute.
Pe 30 august, Pentagonul a anunțat finalizarea retragerii trupelor americane din Afganistan și încheierea misiunii sale, care a durat 20 de ani. Aeroportul din Kabul, de unde a fost efectuată evacuarea străinilor și a aliaților, a intrat sub controlul total al talibanilor.
Боевики Талибана берут под свой контроль президентский дворец Афганистана - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Internațional
Talibanii anunță formarea unui guvern cu miniștri pe care SUA au pus recompense
În urma preluării controlului acestora asupra Afganistanului, comunitatea internațională ezită să stabilească relații cu talibanii ca putere de guvernare în țară. Majoritatea țărilor occidentale au menţinut comunicarea cu grupul radical, în special în legătură cu evacuările.
Fluxul de știri
0