Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia, apreciată pentru o nouă reușită economică și diplomatică

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПрямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Abonare
Politica Moscovei de deschidere și construcție internațională dă rezultate excelente, mai ales în contextul în care Occidentul continuă politica tensionării internaționale.
BUCUREȘTI, 7 sept – Sputnik. Diferența între știrile care vin din Est față de cele care vin din Vest este majoră. Din Occident auzim de ”amenințări”, ”îngrijorări”, de impunerea de restricții precum și a propriilor concepții, dar și de ingerințe în treburile interne ale statelor cu care intră în contact.
În schimb, din Est auzim de investiții masive ale Chinei, dar și de parteneriate economice încheiate de Rusia – fără ingerințe și pretenții de impunere a propriilor valori unor alte culturi.
În felul acesta, Estul câștigă noi parteneri – iar știrile în acest sens vin aproape zilnic.
Armament strategic, Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Rusia
Rusia crește numărul de rezerviști în armată
Astăzi, o asemenea noutate cu caracter constructiv vine de la Moscova, de la ambasadorul pakistanez în Rusia, Shafqat Ali Khan: lucrările de construcție ale proiectului gazoductului Pakistan Stream vor începe în viitorul apropiat.
Este rezultatul mai multor runde de consultări bilaterale, a declarat ambasadorul într-un interviu acordat agenției RIA Novosti.
”După mulți ani de negocieri, Moscova și Islamabad au semnat un acord și de atunci s-au înregistrat progrese semnificative: am organizat mai multe runde de consultări tehnice, inclusiv pe probleme financiare”, a declarat ambasadorul pakistanez.
Urmează stabilirea unor detalii finale și imediat va începe construcției, despre care ambasadorul, manifestându-și încrederea și optimismul, consideră că ”va avea un impact semnificativ pentru investițiile viitoare în Pakistan”.
Agenția Russia Today arată că la sfârșitul lunii mai, cele două țări au semnat un acord privind construirea unei conducte majore de gaz, care să lege portul pakistanez din sud, Karachi, și un alt oraș portuar, Gwadar, de centralele electrice și hub-urile industriale din regiunea nordică a Pakistanului, Punjab.
Cu o lungime de peste 1.100 de kilometri, conducta, denumită „Pakistan Stream”, va avea o capacitate de descărcare de până la 12,4 miliarde de metri cubi de gaz natural pe an.
Сбор урожая - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Rusia
Financial Times: Prin dezvoltarea agriculturii sale, Rusia își întăreşte poziția în lume
Conform condițiilor acordului, Pakistanul ar deține o participație de 74% la operatorul de conducte, în timp ce Rusia ar deține restul de 26%. Acordul inițial pentru construirea conductei a fost încheiat în 2015.
Se așteaptă ca proiectul să devină cel mai mare acord de infrastructură între cele două țări după cel de la începutul anilor 1970, când URSS a construit complexul industrial ”Pakistan Steel Mills”, la Port Qasim, lângă Karachi.
Fluxul de știri
0