Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul transnistrean s-a întâlnit cu șeful misiunii OSCE

CC BY 4.0 / Официальный сайт лидера Приднестровья / Liderul transnistrean s-a întâlnit cu șeful misiunii OSCE
Liderul transnistrean s-a întâlnit cu șeful misiunii OSCE - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Abonare
Principala temă de discuție a fost libertatea de circulație în regiune, comunică serviciul de presă al lui Vadim Krasnoselski.
CHIȘINĂU, 7 sept. - Sputnik. Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Klaus Neukirch, și liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, s-au întâlnit la Tiraspol.
Principalul subiect al discuției a fost libertatea de circulație în regiune, menționează serviciul de presă al liderului transnistrean. Vadim Krasnoselski a subliniat că aceste aspecte sunt de natură pur umanitară, ceea ce înseamnă că aflarea unei soluții pentru această situație ține de competența OSCE.
Varnița - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Mașinile cu numere transnistrene, admise în Ucraina până în data de 1 octombrie
Potrivit serviciului de presă al lui Krasnoselski, șeful misiunii OSCE a susținut această poziție. Liderul transnistrean a îndemnat participanții europeni la procesul de negocieri să „fie consecvenți în acțiunile lor”, subliniind că OSCE pledează în mod tradițional pentru libertatea de circulație.
„Aceste principii ar trebui să se aplice tuturor fără excepție, dar nu să poarte un caracter unilateral sau restrâns”, a spus Krasnoselski.
Întâlnirea dintre șeful misiunii OSCE și liderul Transnistriei a avut loc pe fondul interzicerii circulației mașinilor cu numere transnistrene pe teritoriul Ucrainei. Interdicția a fost impusă de Kiev pe 1 septembrie, în pofida adresării autorităților oficiale ale Moldovei cu rugămintea de a amâna această decizie până la 10 ianuarie 2022.
Fluxul de știri
0