Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina - „Convulsii pe patul de moarte” și ucrainenii transformați în sclavi

© Sputnik / Evgenya NovozheninaМонумент Независимости Украины на площади Независимости в Киеве.
Монумент Независимости Украины на площади Независимости в Киеве. - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Abonare
Deputat al Radei Supreme: Autoritățile de la Kiev au adus poporul ucrainean limita supraviețuirii.
CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Deputatul Radei Supreme de la Kiev Ilia Kiva, care reprezintă Partidul "Platforma Opoziției - Pentru Viață", a vorbit la postul NewsOne TV despre situația grea și sărăcia în care au ajuns ucrainenii.
El a afirmat că până în 2014 Kievul a primit gaz rusesc ieftin, ceea ce a asigurat stabilitatea economică în Ucraina.

"Dar au venit niște escroci cinici, pe care eu îi consider trădători de patrie, și pe care, mai devreme sau mai târziu, îi vom pune la zid. Ei au spus că Ucraina trebuie să renunțe la gazul rusesc, ca să devină un stat independent energetic", a declarant Kiva, fiind citat de RIA Novosti.

Parlamentarul consideră că această politică „criminală” a dus la distrugerea efectivă a economiei și bugetului țării și a adus poporul ucrainean la limita supraviețuirii.
„Acest lucru a făcut ca zece milioane de oameni să părăsească țara: culeg căpșuni, șterg fundurile italienilor, sunt muncitori necalificați, sunt sclavi pentru pâinea pe care o primesc astăzi în Europa”, a spus deputatul.
Kiva a comparat situația din Ucraina cu „convulsiile de pe patul de moarte”.
Fluxul de știri
0