Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia va sprijini noul guvern afgan dacă va fi unul de conciliere națională

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Trecere la banca de fotografiiМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров  - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rusia poate participa la ceremonia de inaugurare a noului guvern afgan dacă va fi incluziv, a declarat luni ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.
BUCUREŞTI, 6 sept – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul rus de Externe Sergei Lavrov a declarat luni că Rusia va sprijini formarea noului guvern afgan dacă va fi unul de conciliere națională.
„Vrem să susținem procesul de formare a unui guvern care să reflecte întregul spectru al societății afgane, inclusiv talibanii și alte grupuri etnice, în afară de paștuni: hazașii, uzbekii, tayikii. Numai un guvern incluziv poate asigura o tranziție constantă la o nouă viață ... Dacă această [incluziune] este asigurată, cred că vom fi dispuşi să participăm la această ceremonie împreună cu alte țări care au o influență asupra situației din țară și care au fost invitate”, a declarat Lavrov reporterilor, confirmând că Moscova a primit invitația, potrivit Sputnik News.
La începutul zilei, presa a relatat că talibanii au invitat Turcia, China, Rusia, Iranul, Pakistanil și Qatarul la o ceremonie în care va fi anunțat un nou guvern.
Fluxul de știri
0