Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia va sprijini noul guvern afgan dacă va fi unul de conciliere națională

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров  - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Abonare
Rusia poate participa la ceremonia de inaugurare a noului guvern afgan dacă va fi incluziv, a declarat luni ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.
BUCUREŞTI, 6 sept – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul rus de Externe Sergei Lavrov a declarat luni că Rusia va sprijini formarea noului guvern afgan dacă va fi unul de conciliere națională.
„Vrem să susținem procesul de formare a unui guvern care să reflecte întregul spectru al societății afgane, inclusiv talibanii și alte grupuri etnice, în afară de paștuni: hazașii, uzbekii, tayikii. Numai un guvern incluziv poate asigura o tranziție constantă la o nouă viață ... Dacă această [incluziune] este asigurată, cred că vom fi dispuşi să participăm la această ceremonie împreună cu alte țări care au o influență asupra situației din țară și care au fost invitate”, a declarat Lavrov reporterilor, confirmând că Moscova a primit invitația, potrivit Sputnik News.
La începutul zilei, presa a relatat că talibanii au invitat Turcia, China, Rusia, Iranul, Pakistanil și Qatarul la o ceremonie în care va fi anunțat un nou guvern.
Fluxul de știri
0