Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban: Medicii sunt verificați cu camere ascunse - la ce s-a referit primarul

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Abonare
Ion Ceban se arată nemulțumit de felul în care sunt tratați medicii după ce s-au descoperit schemele cu certificatele false de vaccinare. El a îndemnat autoritățile să nu pună toate cadrele medicale „într-o oală” și a solicitat ca toate cazurile să fie făcute publice.
CHIȘINĂU, 6 sept - Sputnik. În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei, Ion Ceban s-a arătat nemulțumit de felul în care sunt tratați medicii după ce s-au descoperit schemele cu certificatele false de vaccinare și a îndemnat autoritățile să nu pună toate cadrele medicale „într-o oală”. Mai mult, el a menționat că în prezent se fac verificări de amploare ale mai multor lucrători medicali, iar acest lucru îi sperie și îi umilește pe cei nevinovați, a spus edilul-șef.
„Au fost trimise echipe și camere ascunse ca să le propună medicilor să pună vaccinuri doar pe foaie și doar atunci când medicii au zis că vor chema poliția, acești oameni s-au prezentat. (...) Menționez din start, nu apăr pe nimeni, nu exclud că astfel de lucruri au existat, am auzit și noi că astfel de lucruri se întâmplă, dar nu este cazul să vorbim despre toți medicii că sunt corupți”, a declarat Ion Ceban.
Primarul Capitalei a menționat că autoritățile centrale vorbesc despre mii de cazuri de falsificare a certificatelor de vaccinare, dar niciun caz nu s-a făcut public. În context, el a declarat că dacă sunt asemenea cazuri concrete, atunci oamenii legii să le investigheze și să le facă publice.
vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Coronavirus
Eliberau certificate falsificate de vaccinare anti-COVID: Cinci cauze penale, intentate
Ion Ceban a venit cu un mesaj și pentru cei care ar fi recurs la procurarea unui certificat fals de vaccinare.
„Dacă ați achitat ilegal pentru a vă face un pașaport de vaccinare, fără să vă imunizați, sunteți introduși în baza de date, iar dacă veți dori cu adevărat într-o zi să vă vaccinați, nu veți mai putea face acest lucru”, a precizat Ceban.
Amintim că în data de 1 septembrie oamenii legii au intentat primele cinci cauze penale pentru eliberarea certificatelor falsificate de vaccinare anti-COVID. În dosare sunt vizate atât persoane juridice, cât și persoane fizice care eliberau buletine negative false de analiză a probei biologice ori transportau peste hotare persoane despre care se cunoștea că dețin certificate false.
Fluxul de știri
0