Smartphone periculos: bolile care pot fi preluate prin intermediul gadgetului

© Pixabay / amar-rockzUn smartphone
Un smartphone - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2021
Abonare
Un specialist în boli infecțioase a explicat cum vă puteți îmbolnăvi din cauza unui smartphone.
CHIȘINĂU, 6 sept - Sputnik. Un număr mare de microbi periculoși pot trăi pe suprafața unui smartphone, a declarat pentru agenția „Prime” Natalia Ocinskaia, medic infecționist, referindu-se la rezultatele unui studiu realizat de Universitatea britanică din Surrey.
Potrivit RIA Novosti, oamenii de știință au prelevat probe de pe smartephone-urile oamenilor și au aflat că acestea sunt adevărate terenuri de reproducere pentru bacterii periculoase.
"În cadrul studiului, au fost verificate 30 de telefoane ale oamenilor. S-a dovedit că, în unele cazuri, suprafața smartphone-ului poate conține de 18 ori mai multe bacterii decât marginea unui vas de toaletă", a spus medicul.
II марафон Новое знание. День второй  - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Snowden: Pericolul care îl paște pe orice proprietar de smartphone
Bacteriile pot provoca o varietate de boli grave. De exemplu, infecții cutanate și intestinale, pneumonie și meningită. Din acest motiv, specialistul în boli infecțioase recomandă curățarea suprafeței smartphone-ului o dată pe zi.
În acest sens pot fi folosite șervețele antibacteriene, dezinfectantul pentru mâini, alcoolul sau un dezinfectant special pentru curățarea dispozitivelor.
Fluxul de știri
0