Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Iarăși s-au scumpit carburanții: Iată cât costă astăzi benzina și motorina

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaBenzină
Benzină - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2021
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică susține că majorarea se datorează creșterii prețurilor la produsele petroliere pe piețele internaționale.
CHIȘINĂU, 4 sept - Sputnik. Cel puțin o rețea de alimentare cu combustibil a afișat astăzi prețuri mai mari la benzină și motorină.
Un litru de benzină costă astăzi 20 de lei și 22 de bani - cu 21 de bani mai mult decât ieri.
Iar motorina costă 16 lei și 42 de bani - cu 15 bani mai mult în comparație cu ziua de ieri, când a costat 16 lei și 27 de bani.
Cel mai mult însă s-a scumpit gazul lichefiat - de la 12,06 lei, cât a fost ieri, la 12 lei și 42 de bani astăzi.
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit pentru perioada 4-6 septembrie prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard.
Astfel, pentru benzina cu cifra octanică 95 prețul maxim este de 20,23 lei per litru, iar pentru motorină - 16,42 lei.
„Prețurile stabilite pentru perioada de referință au fost influențate de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, fiind înregistrată o creștere doar într-o singură zi a cotațiilor Platts cu 36,75 $/tona la benzina și 22,25 $/tona la motorină”, menționează ANRE într-un comunicat de presă.
Fluxul de știri
0