Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gaiciuc: De ce Moldova trebuie să-și păstreze statutul de neutralitate

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni, Armata Naţională a RM
Militari moldoveni, Armata Naţională a RM - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Fostul ministru al Apărării, Cavalerul Ordinului Republicii Victor Gaiciuc a vorbit în Studioul Radio Sputnik Moldova despre rolul Armatei Naționale în context geopolitic regional și menținerea păcii în Transnistria.
CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Rolul armatei este foarte important, mai ales acum, având în vedere că în context regional există conflicte. Opinia a fost exprimată de fostul ministru al Apărării, Cavalerul Ordinului Republicii Victor Gaiciuc în Studioul Sputnik Moldova.

”Rolul armatei este foarte important, inclusiv pentru Republica Moldova, inclusiv în ziua de astăzi, când noi vedem că în jurul nostru și pe teritoriul nostru nu avem până la sfârșit rezolvat conflictul”, a comunicat Gaiciuc.

Victor Gaiciuc susține că pentru o țară care ține la integritatea sa armata este indispensabilă.

”Noi nu putem să nu avem armată, să nu avem armată cu militari, care își iubesc Patria, care sunt gata să își apere Patria. Noi nu putem să admitem să nu avem armată care să fie un pilon al stabilității noastre, dacă noi dorim să avem un stat independent, suveran”, a spus Gaiciuc.

Fostul ministru al Apărării a mai explicat necesitatea armatei în condițiile în care țara noastră este un stat neutru.

”Neutralitatea nu spune despre aceea că noi nu trebuie să avem armată. Neutralitatea spune că noi singuri, cu propriile puteri, trebuie să asigurăm apărarea țării noastre”, a spus Victor Gaiciuc.

Fostul ministru consideră că neutralitatea ne ”va permite să reintegrăm țara”, iar aderarea la Alianța Nord-Atlantică ar reprezenta pentru noi o anumită amenințare.
”Pentru că imediat cum noi o să aderăm la blocul NATO, imediat noi devenim ținta cuiva”, a punctat Gaiciuc.
Astăzi sunt marcați 30 de ani de la crearea Armatei Naționale a Republicii Moldova.
Fluxul de știri
0