Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Hotărârea integrală a Comisiei Sănătate Publică Chișinău - Iată ce s-a schimbat

© Sputnik / Miroslav Rotariimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a convocat astăzi în ședință unde a adopta noi măsuri de protecție împotriva coronavirusului.
CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis noi restricții.
Potrivit hotărârii CESP, în Capitală a crescut incidența la 167,13 cazuri la 100 de mii populație în ultimele 14 zile, iar asta indică nivelul de risc Alertă cod Roșu.

Totodată, primăria Capitalei va aloca din bugetul municipal trei milioane lei din cheltuieli aprobate pentru combaterea și prevenirea virusului COVID-19, în scopul realizării măsurilor antiepidemice, pentru procurarea testelor COVID-19, care ar urma să fie aplicate gratuit cadrelor didactice și personalului auxiliar nevaccinat din instituțiile municipale publice de învățământ preuniversitar.

La fel, hotărârea mai prevede că cadrele didactice să poată fi vaccinate direct în instituțiile de învățământ.
Comisia solicită implicarea și suportul instituțiilor de competență să monitorizeze respectarea regulilor de sănătate publică în cadrul întrunirilor și evenimentelor publice organizate pe teritoriul municipiului Chișinău.
Pentru a vedea integral Hotărârea nr. 43 din 3 septembrie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău accesați AICI.
Fluxul de știri
0