Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Emiratele Arabe Unite, Uruguay și Bangladesh se alătură Băncii de Dezvoltare din BRICS

© AP Photo / Eraldo PeresBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Consiliul guvernatorilor Noii Bănci de Dezvoltare (NDB) a aprobat ca Emiratele Arabe Unite (EAU), Uruguay și Bangladesh să devină noii săi membri după o rundă de negocieri de succes lansată la sfârșitul anului 2020.
BRUXELLES, 3 sept – Sputnik, Daniela Porovăț. „Suntem încântați să întâmpinăm EAU, Uruguay și Bangladesh în familia NDB. Noii membri vor avea în NDB o platformă pentru a-și încuraja cooperarea în infrastructură și dezvoltare durabilă ”, a declarat Marcos Troyjo, președintele NDB, subliniind că instituția cu sediul în Shanghai își va spori și mai mult numărul de membri, arată RT.
Conform reglementărilor interne ale NDB, calitatea de membru devine efectivă atunci când națiunea admisă își finalizează procesele interne și depune instrumentul de aderare.
NDB a fost înființat de națiunile grupului BRICS - Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud - în 2015 pentru a finanța proiecte majore de infrastructură în economiile în curs de dezvoltare.
De atunci, NDB a aprobat aproape 80 de proiecte, totalizând un portofoliu de aproximativ 30 de miliarde de dolari. Acestea includ întreprinderi din domenii precum transportul, apa și canalizarea, energia curată, infrastructura digitală, infrastructura socială și dezvoltarea urbană.
Extinderea calității de membru este în concordanță cu strategia NDB de a fi poziționată ca instituție de dezvoltare de prim ordin pentru economiile emergente.
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Editoriale
Grosu, cu cea mai stupidă declarație după alegeri: Primim refugiați din Afganistan
Fluxul de știri
0