Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Atac terorist” într-un supermarket din Noua Zeelandă - sunt morți și răniți

© AFP 2024 / GREG BOWKERPoliție, Noua Zeelandă
Poliție, Noua Zeelandă - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Un atac cu cuțitul a avut loc într-un supermarket din Auckland, Noua Zeelandă, mai multe persoane fiind rănite. Suspectul a fost împușcat de polițiști.
CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Bărbatul care a atacat mai multe persoane cu un cuțit într-un supermarket din Noua Zeelandă a fost împușcat și ucis de ofițerii de poliție, a confirmat poliția, adăugând că „multiple” persoane au fost rănite în incident.
„Poliția poate confirma că un bărbat a intrat într-un supermarket New Lynn și a rănit mai multe persoane", au informat autoritățile neozeelandeze într-o declarație de vineri după-amiază (ora locală), referindu-se la o suburbie din Auckland.
Poliția l-a localizat pe bărbat și acesta a fost împușcat. A murit la fața locului.
Cel puțin patru persoane au fost transportate la spital cu răni care le pun viața în pericol după atacul din supermarket, potrivit rapoartelor mass-media locale, New Zealand Herald subliniind că cel puțin o persoană a fost înjunghiată, în timp ce Newstalk ZB a raportat că două persoane au fost împușcate.
Circumstanțele exacte din jurul incidentului rămân neclare.
Un martor care a vorbit cu presa locală, identificat doar ca Tim, a descris panica din supermarket după ce atacatorul a început atacul. „[Oamenii] fugeau afară, isterici, țipau, strigau, erau speriați”, a spus el.
Atacul cu cuțitul într-un supermarket din Auckland, în care mai multe persoane au fost rănite, a fost un act de terorism, a declarat premierul din Noua Zeelandă. Suspectul a fost împușcat de polițiști.
„În această după-amiază, la aproximativ 14:40, un extremist violent a întreprins un atac terorist asupra unor neozeelandezi inocenți din New Lynn Countdown [supermarket] din Auckland”, a spus Ardern într-o conferință de presă.
Suspectul a fost o amenințare cunoscută pentru autorități și aflat sub monitorizare constantă, a adăugat premierul.
Fluxul de știri
0