Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Interesele americanilor și europenilor pentru regiunea transnistreană - expert

© Sputnik / Rodion ProcaTransnistria
Transnistria - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Analistul politic Igor Tuleanțev a vorbit la Radio Sputnik Moldova despre interesele Europei și a Statelor Unite cu privire la regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Interesele europenilor și americanilor cu privire la regiunea transnistreană diferă. Opinia a fost exprimată de către analistul politic Igor Tuleanțev în Studioul Radio Sputnik Moldova.
Afganistan militari Statele Unite - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Internațional
SUA nu mai pot să lupte. Iată cum intenționează să conducă lumea
Expertul este de părerea că europenii nu au nevoie de izbucnirea unor conflicte în preajma granițelor sale, din motiv că acest lucru va afecta dispoziția cetățenilor, dar și securitatea Europei.

”Ei deja au cazul Ucrainei. Ei nu au nevoie de același lucru în Moldova. Ținând cont de faptul că orice luptă sau orice conflict va afecta dispoziția europenilor și securitatea Europei”, a spus Tuleanțev.

Analistul politic a mai menționat că America în acest sens este liberă și, în jurul graniței, ”cu mare plăcere ar semăna haos și ar sprijini zonele de destabilizare”.
Tuleanțev este de părerea că una dintre cauzele retragerii rapide a Americii din Afganistan este de a genera în jurul granițelor Rusiei zone de destabilizare.
Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Analize și opinii
Relațiile dintre Moldova și Rusia sub mandatul lui Sandu: Unde va duce dialogul bilateral
Totodată, analistul a punctat că Rusia este cointeresată de reglementarea transnistreană, la fel ca și europenii. Iar una dintre pozițiile din agenda de negocieri dintre Rusia și Europa este Moldova și Transnistria.
Fluxul de știri
0