Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Leul moldovenesc, în cădere liberă: S-a depreciat simțitor în raport cu euro

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu cele mai importante valutele de referință. Iată care sunt cotațiile oficiale anunțate de Banca Națională a Moldovei pentru ziua de astăzi.
CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul oficial de schimb pentru joi, 2 septembrie. Astfel, un dolar american este cotat cu 17 lei și 71 de bani, un euro – cu 20 de lei și 93 de bani, o hrivnă ucraineană – cu 65 de bani, un leu românesc – cu patru lei și 24 de bani, iar o rublă rusească – cu 24 de bani.
© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 2 septembrie 2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 2 septembrie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 2 septembrie 2021
Conform cursului valutar BNM, euro a crescut cu opt bani, iar dolarul american și rubla rusească - cu câte un ban fiecare. Leului românesc a crescut cu doi bani, iar hrivna ucraineană a scăzut cu un ban.
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.
Fluxul de știri
0