Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Eastern Economic Forum: Rusia și Japonia au semnat un acord de furnizare a LNG

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaEastern Economic Forum
Eastern Economic Forum - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia și Japonia au semnat o declarație de intenție privind cooperarea în domeniul energiei durabile între cele două țări la cel de-al 6-lea Forum Economic Estic (EEF) care a început joi în Vladivostok, Rusia.
BUCUREȘTI, 2 sept - Sputnik. Documentul, semnat de ministrul rus al Energiei, Nikolai Șulghinov și ministrul japonez al Comerțului, Economiei și Industriei, Hiroshi Kajiyama, acoperă o varietate de proiecte potențiale în domeniul energiei durabile, inclusiv furnizarea de gaze naturale lichide (LNG) și condensate, dezvoltarea comună a surselor regenerabile de energie, producția de produse chimice de hidrogen și gaze, precum și captarea și stocarea CO2.
Oficialii sunt în conducerea Consiliului de consultanță energetică ruso-japoneză, care urmează să formeze un grup de lucru pentru cooperarea în producția de hidrogen, combustibil amoniacal și procesarea carbonului.
Panorama orașului Tokio - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2021
Washingtonul și-a anunțat disponibilitatea de a apăra Japonia cu arme nucleare
Șulghinov a invitat, de asemenea, delegația japoneză să participe la Săptămâna Energiei Ruse și la Congresul Mondial al Energiei, care va avea loc la Sankt Petersburg anul viitor.
Forumul Economic Estic se desfășoară la Vladivostok timp de trei zile și va dura până pe 4 septembrie. Forumul acoperă o varietate de subiecte cu un obiectiv cheie de a extinde dezvoltarea economică a Orientului îndepărtat al Rusiei și cooperarea internațională în regiunea Asia-Pacific. Programul va cuprinde peste 70 de evenimente de afaceri, au declarat organizatorii forumului la începutul acestei săptămâni.
Fluxul de știri
0