Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ludovic Orban: Vizita lui Igor Grosu este una istorică

© Inquam Photos / George CalinIgor Grosu și Ludovic Orban
Igor Grosu și Ludovic Orban
 - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Abonare
Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.
CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Președintee Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, se află într-o vizită de lucru la București. Acesta s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Editoriale
Grosu, cu cea mai stupidă declarație după alegeri: Primim refugiați din Afganistan
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat subiecte ce țin de colaborarea între cele două Parlamente, inclusiv la nivelul comisiilor de specialitate. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Orban scrie că vizita oficialului de la Chișinău este una istorică.
„Vizita domniei sale m-a bucurat cu atât mai mult cu cât o consider una istorică, după ce în Parlamentul de la Chişinău există, practic, la ora actuală, o majoritate foarte clară care transmite constant semnale de democratizare, de integrare europeană şi de colaborare prietenească, frăţească dintre Republica Moldova şi România”, scrie Ludovic Orban.
Președintele Camerei Deputaților de la București a precizat că autoritățile din România vor susține cu aceeași forță și cu aceeași determinare parcursul european al Republicii Moldova.
Președintele Parlamentului Republicii Moldova va avea întrevederi cu Președintele României, Klaus Iohannis, cu Președinta Senatului României, Anca Dragu, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte ce țin de dialogul existent, precum și fortificarea parteneriatului dintre ambele țări prin noi acțiuni și proiecte comune.
Fluxul de știri
0