Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Cursul oficial al BNM pentru 1 septembrie: Care sunt ratele de referință

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Leul pierde din cotații în fața monedelor străine. Conform cursului oficial publicat de Banca Națională a Moldovei, euro s-a scumpit cu șapte bani.
CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul oficial de schimb pentru miercuri, 1 septembrie. Astfel, un dolar american este cotat cu 17,70 lei, un euro – cu 20,85 lei, o hrivnă ucraineană – cu 66 de bani, un leu românesc – cu 4,22 de lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 23 de bani.
© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 1 septembrie 2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 1 septembrie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 1 septembrie 2021
Conform cursului valutar BNM, dolarul a crescut cu un ban, euro s-a scumpit cu șapte bani, leul românesc poate fi cumpărat cu un ban mai mult, iar rubla rusească s-a ieftinit cu un ban. Totodată, hrivna ucraineană își păstrează practic cotațiile anterioare.
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.
Fluxul de știri
0