Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Victima atacurilor americane în Afganistan - un colaborator al SUA

© REUTERS / STRINGERConsecințele loviturii aeriene americane în Kabul - locul unde a murit Naser Nedjrabi
Consecințele loviturii aeriene americane în Kabul - locul unde a murit  Naser Nedjrabi  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Abonare
Bărbatul care a murit în urma atacurilor SUA în Afganistan era un soldat afgan, care a colaborat cu americanii și care dorea să se refugieze în Statele Unite.
CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Militarul afgan Nasser Nedjrabi, care a fost ucis în atacul aerian al SUA, a colaborat cu americanii și plănuia să se refugieze în Statele Unite ale Americii, a declarat fratele său mai mic pentru RIA Novosti.
Acesta a relatat că Nedjrabi, în vârstă de 29 de ani, a slujit în armată timp de aproximativ zece ani și a lucrat împreună cu soldații din Forțele Speciale ale SUA.
© RIA NovostiSoldatul afgan Naser Nedjrabi, împreună cu soldați americani
Soldatul afgan Naser Nedjrabi, împreună cu soldați americani - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Soldatul afgan Naser Nedjrabi, împreună cu soldați americani
Când talibanii au declanșat ofensiva lor masivă în Afganistan, el își făcea slujba în provincia Kandahar. Nedjrabi s-a mutat în capitală cu trei zile înainte ca militanții talibani să intre în oraș. Potrivit fratelui său, Nasser avea temerea că Kabulul va fi capturat și a venit acolo pentru a se refugia în Statele Unite; a început deja să-și facă documentele.
Când în capitală s-a produs explozia, soldatul se afla în curtea casei unchiului său. Opt dintre verii săi, cu vârste cuprinse între doi și 18 ani, erau și ei pe stradă, toți fiind uciși.
Fratele Nedjrabi a spus că ultima dată când a vorbit cu el a fost în noaptea dinaintea tragediei - au discutat despre nuntă lui Nasser ce urma să aibă loc.
"Statele Unite au fost înfrânte în Afganistan - atât în ​​politică, cât și pe teatrul operațiunilor militare. Acum ucid oameni nevinovați", a spus sursa.
În urma retragerii contingentului militar american din Afganistan, talibanii au lansat o ofensivă și au capturat toate marile orașe, declarând sfârșitul războiului de douăzeci de ani Acum ei decid care va fi administrația de stat. Panjshir, la nord-est de capitală, rămâne singura provincie în afara controlului militanților talibani. Aeroportul din Kabul, de unde au fost evacuați străinii și aliații, a intrat sub controlul total al talibanilor *.
© REUTERS / STRINGERVehiculul lovit de rachetele americane în Kabul
Афганские мужчины фотографируют автомобиль, из которого были выпущены ракеты, в Кабуле,  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Vehiculul lovit de rachetele americane în Kabul
O dronă americană a lovit duminică o mașină în Kabul. Potrivit armatei SUA, vehiculul transporta cantități mari de explozivi și reprezenta o amenințare imediată pentru aeroport. Potrivit CNN, drept rezultat, nouă civili, inclusiv șase copii, au murit. Potrivit Al-Jazeera, explozia a făcut 12 victime.
* Organizație teroristă interzisă în Rusia.
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Editoriale
Grosu, cu cea mai stupidă declarație după alegeri: Primim refugiați din Afganistan
Fluxul de știri
0